onsdag den 27. februar 2013

Problemformuleringer er for videregående

Man har tre dage til at lave en AT-opgave i. Denne her gang var det biologi og idræt, som skulle krydses. Udfordringen denne gang kan vist uden tvivl siges var at lave en problemformulering. For hold da helt op for et AT-forløb!
Mandag mødte vi op lidt triste over ferien var slut og vi troede, at vi havde fundet en god problemformulering med gode problemstillinger til. Så mandagen, som vi skulle bruge på at lave problemformuleringen lavede vi intet andet end den halve time det tog.
Tirsdag skal vi så op til vejledning og her får vi at vide, at vi er helt ude at skide. Det hele ændres og forvirringen over hvad fanden det var lærerene ville have var stor. Vi så os helt blinde på problemformuleringen og var kort sagt blanke, men får alligevel formuleret nye, bedre spørgsmål.
 Da nettet røg på skolen, kunne vi heller ikke rigtig lave noget, fordi vi jo skulle begynde på opgaven og dertil skal man bruge information og kilder. Så vi fik lov til at tage hjem og bortset fra det lille afsnit vi havde nået at lave, fik vi ikke rigtig lavet mere.
Onsdag dukker vi op, stadig en anelse frustrede over gårsdagens forvirring og u-samarbejde. Ikke desto mindre får vi begyndt at sætte det hele sammen indtil det igen bliver vores tur til vejledning. Gæt engang hvad vi fik af vide her. Vores problemformulering var ikke god nok. 40 min -jeg gentager - 40 min senere står vi dog endelig med mere klarhed og en helt færdig problemformulering med tilhørende problemstillinger. Endelig!
Tilgengæld skal alt det vi allerede havde skrevet ændres og store dele må slettes. Det vil sige at vi startede helt fra scratch igen. 1 time fra vi havde en problemformulering, har vi til at lave opgaven og aflevere. Tro det eller ej, men vi formåede at stykke en hel opgave sammen! Vi åndede vist alle lettet op da opgaven var sendt afsted og vi ikke skulle tænke mere på den.
I eftermiddag er der Stageville igen efter en pause på 3 uger og i morgen skal jeg for første gang tappes for blod(uha det lyder drabligt) og hele billedkunstholdet skal på såkaldt innovationscamp på Køge Handelsskole.

Har du nogensinde været helt fortabt i en opgave?

LML
Johanne Skærbæk