fredag den 14. december 2012

"Reflektér venner!"


"Det er helt og aldeles uacceptabelt, at jøder i Danmark kan føle sig tvunget til at skjule deres religion. Frihed til at mene hvad man vil, og tro på de guder man vil (eller for den sags skyld slet ikke tro på nogen) og være åben og offentlig om det, skal være en selvfølge i Danmark

(...)Jeg deler som bekendt frustrationen over den fortsatte israelske besættelse af de palæstinensiske områder og den brutale fremfærd overfor den palæstinensiske civilbefolkning.

Men det er fuldstændig uacceptabelt, at nogle personer lader den frustration gå ud over jøder i Danmark eller for den sags skyld andre steder. Mennesker, der intet som helst ansvar har for den israelske regerings krænkelser af menneskerettigheder og international ret.

(...)Men i det øjeblik at mennesker -blot på grund af deres jødiske tro og baggrund - stilles til ansvar for den Israelske regerings ugerninger er den røde linje krydset med flere tusind kilometer. Så er det antisemitisme. Og så skal der siges klart og entydigt fra.

(...)Så længe jøder skal gemme kalotten, så længe homoseksuelle ikke kan hånd i hånd, så længe der bliver spyttet og bandet efter kvinder, der går med tørklæde, så har vi et problem. Og det er et problem, som vi alle er ansvarlige for at løse.

(...)De fleste har sikkert oplevet at sidde til julefrokoster eller familiefester, hvor samtalen pludselig udvikler sig til fremmedfjendsk eller små-homofobisk snak. Sig fra! Også selvom det ødelægger den gode stemning. Somme tider er det nødvendigt.

Shalom." - Johanne Schmidt Nielsen, 'Send et smil til mennesket under kalotten og bag tørklædet'

"Hvorfor er det at hver gang en person opfordrer (i dette tilfælde Johanne) til mere medmenneskelighed, smil og forståelse, så går mange debattører i forsvarposition. 'Jamen dine vælgere gør det også', 'der er altså andre som er ''værre'' end os rundt om julefrokostbordet' osv osv. Tag det nu bare for den opfordring det er - at vi alle skal behandle hinanden lidt bedre. Tid til lidt selvreflektion rundt omkring i de små hjem - det værste der kan ske er, at du bliver et bedre menneske.." - Thomas Nielsen, kommentar på  'Send et smil til mennesket under kalotten og bag tørklædet'